Assink junior vwo

Ervaar gymnasium en vwo-plus op het Assink lyceum 

Vind je het leuk om met andere kinderen samen te leren en problemen op te lossen? Zit je in groep 8 en heb jij een voorlopig vwo-advies gekregen voor de middelbare school en wil je kennismaken met gymnasium en vwo-plus op het Assink lyceum? Geef je dan op voor Assink junior vwo. De eerste workshop start op dinsdag 14 november 2023. 

Over de workshops

  • Iedere workshop bestaat uit drie bijeenkomsten.
  • Ze vinden plaats op de dinsdag van 14.15 t/m 15.45 uur
  • Locatie: Bouwmeester in Haaksbergen
  • Je mag je opgeven voor meerdere workshops. Indien er teveel inschrijvingen zijn, gaan we loten. De afvallers krijgen dan bij de volgende workshop voorrang. 

Geheimtaal

14, 21 en 28 november 2023
Ook nieuwsgierig naar de manier waarop Julius Caesar zijn geheime boodschappen naar zijn veldheren verstuurde? Nou jij niet alleen, dat waren zijn vijanden ook. Zijn brieven werden regelmatig onderschept. Gelukkig was Caesar een kei in cryptologie. Zijn berichten verstuurde hij in deze “geheimtaal”. De vijand snapte niks van dit bericht: “Gd Crqvrsjdqj”. Jij wel?  We gaan in deze drie lessen op zoek naar verschillende manieren om je berichten veilig te coderen. En natuurlijk proberen we geheime berichten van de vijand te begrijpen. 

Je kunt je aanmelden t/m zaterdag 4 november.

Vriendschap en het brein

12 en 19 december 2023, 9 januari 2024
Waarom geeft iemand helpen een goed gevoel? Ga je steeds meer lijken op je vrienden? En wat gebeurt er in je hersenen als je wordt buitengesloten? Dit zijn zomaar een paar vragen waarop we samen antwoorden gaan zoeken in de module ‘Vriendschap en het brein’. Ga je mee op onderzoek? Dan ga je meer leren over hoe je hersenen functioneren en over welke invloed dat heeft op hoe jij met anderen omgaat.  

Je kunt je aanmelden t/m zaterdag 4 november.

De Oudheid leeft

30 januari, 6 en 13 februari 2024
De Grieken en Romeinen zijn toch voltooid verleden tijd? Niets is minder waar! Dat ontdek je tijdens deze workshopronde, waarin je op allerlei manieren met de Oudheid aan de slag gaat. Je proeft zo aan de verschillende onderdelen van de vakken Grieks en Latijn en je leert welke meerwaarde een gymnasiumopleiding heeft.  Of je nu twijfelt of je gymnasium wilt gaan doen, of juist helemaal blij wordt van alles wat met de oude Grieken en Romeinen te maken heeft: je bent van harte welkom. Al tijdens de workshops zul je ontdekken: de Oudheid leeft! 
 

Je kunt je aanmelden t/m zaterdag 20 januari.

Aanmelden!

Op dit moment kun je je voor 3 workshops aanmelden. Houd de website in de gaten, want in maart en april worden er ook nog workshops gehouden.